Archiv

Blíží se změny v povinném ručení. Novinky se dotknou každého řidiče

Abyste mohli vyrazit do provozu, musíte mít povinné ručení. Už za týden u něj začnou platit novinky, které se dotknou každého řidiče.

Okamžitá platba

První změnou je okamžitá platba. Už nepůjde sjednat povinné ručení a zaplatit ho do sjednaného termínu. Nové povinné ručení budete muset uhradit ihned.

Zelená karta

Zelenou kartu můžete klidně zapomenout doma. Zatím sice jen v Česku, ale od příštího roku už bude novinka platit také v celé Evropské unii. „Pojišťovny budou online zadávat všechny uzavřené smlouvy do databáze a v této databázi si policie může ověřit, zda je dané vozidlo pojištěno,“ řekl mluvčí pojišťovny Milan Káňa.

[chooze:article;value:545209]

​Limity povinného ručení

Dosud bylo možné sjednávat smlouvy na povinné ručení s limity do 35 milionů korun. To je maximální částka, kterou za vás pojišťovna zaplatí. Nově bude minimální limit 50 milionů. „Což přinese zlepšení jak pro viníky škod, tak poškozené. Limity se automaticky navýší všem klientům,“ upřesnil mluvčí Káňa.

Nové kategorie pojištění

Povinné ručení se bude nově platit také za elektrokoloběžky, zahradní traktory nebo třeba vodní skútry. Půjde o všechny stroje, které mají buď rychlost vyšší než 25 km/h, nebo hmotnost větší než 25 kilogramů. S tím souhlasí i řidiči. Ceny budou od stokoruny až po tisícovku.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments