Archiv

Byl jsem nemocný 372 dní, přiznal oblíbený hitmaker Zmožek

Skladatel, který psal pro umělce, jako je Karel Gott, Václav Neckář nebo Eva Pilarová. Jiří Zmožek právě pokřtil svou knihu, ve které odhaluje zákulisí svého života, životní vzestupy a pády, vzpomínky a zajímavosti ze světa hudby. „V tom roce 94 jsem prožil ten životní zvrat, to byl takový vzestup a pád. Na rovinu popisuju, co to pro člověka znamená, takže jsem udělal trošku revizi toho života,“ řekl.

„Můj život byl odmalička takový pestrý. Už v devíti letech mě opustila maminka, tak jsme zůstali s otcem sami a celé se to ubíralo dál. Pak jsem byl 372 dní nemocný a bylo to takové, že se o tom dalo psát. Vždycky se člověk musel dostávat z nějaké krize, ať už zdravotní, finanční, nebo podnikatelské,“ zmínil Zmožek.

[chooze:article;value:542928]

Oblíbená historka Jiřího je, jak se stal strojním zámečníkem. V tomto období se přihlásil do talentové soutěže a jeho život nabral úplně jiný směr. „Našli takového dědečka na jedné dílně a ten si mě vzal k sobě. A on brousil dveře a to bylo hrozně nebezpečné mi dát, protože já bych to pokazil a už by se to nikdy nedalo opravit,“ nastínil Zmožek.

„Tak on se na to díval, vzal to a říká: ‚Musíš na to jako na housle, víš, tak jemně.‘ A tenkrát to bylo takové zajímavé, v dílně začali hrát v závodním rozhlase písničku, se kterou jsem vyhrál soutěž. A bylo to komické, protože já jsem tam vrtal svoje křivé díry a oni poslouchali moji písničku,“ zavzpomínal skladatel.

[chooze:article;value:536606]

Svého dědečka přišel podpořit i vnuk. Ten se na křtu objevil s přítelkyní Denisou Biskupovou, herečkou známou ze seriálu Jedna rodina. „Tak my už se známe vlastně hodně dlouho, třeba od 15 let, ale byli jsme jenom kamarádi. Pak jsme se dali dohromady časem,“ řekl Kryštof Zahradník.

Návrat Jiřího Zmožka pokračuje ve velkém stylu, koncert v Lucerně zopakuje v září, dokonce vystoupí s novou písní. „Já jsem si na to připravil úplně novou písničku a ta se jmenuje Ještě na to mám. A oni se mě ptají, jestli na to ještě mám. Tak já jim v té písničce zpívám, že ještě na to mám,“ doplnil.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments