Archiv

Chmurný výhled počasí rmoutí jih Evropy. Lidé ani nevychází z domu, popsal Španěl

Až pětimetrové vlny, silný vítr a déšť. Předpověď pro následující dny nejen na španělských ostrovech rozhodně není příznivá. Španělé se na velké části území musejí připravit na velmi chladné počasí, které přináší studený vzduch od severu. „Je opravdu strašná zima. K tomu pořád prší. Dnes v noci jsem cítila i velmi silný vítr. Ale nejhorší je pro mě ta zima,“ popsala obyvatelka Ávily.

V několika španělských oblastech se navíc očekává i silné sněžení. Kromě pyrenejských oblastí má nasněžit například i v centrálním Madridu. „Já myslím, že určitě nasněží. Je to cítit ve vzduchu. Je opravdu zima, řekl bych tak čtyři stupně. Lidé ani nevychází z domu,“ řekl obyvatel Ourense.

[chooze:article;value:536480]

​Pro mnohé Španěle extrémní počasí komplikuje některým lidem i práci. V březnu jsou totiž hlavně podnikatelé v gastronomii zvyklí provozovat zahrádky a už teď se bojí ztrát. Podobně jsou na tom i samotní zaměstnanci. „Když tady prší, tak není práce. Lidé nechodí ven a život se jakoby zastaví. A má to teď trvat týden,“ povzdechla si obyvatelka Ávily.

Na extrémní počasí se o víkendu připravuje i velká část Itálie. Podobně jako ve Španělsku to ovlivní také studený vzduch od severu. Centrální Itálie se se silným deštěm potýká už několik týdnů.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments