Archiv

Dálnici D1 uzavřel požár nákladního auta s nebezpečným nákladem

Nehoda se stala kolem půl dvanácté na 48. kilometru D1 ve směru jízdy na Brno. Přívěsu za nákladním vozem začalo nejprve hořet kolo, zjistila na místě TV Nova.

Řidič duchapřítomně zastavil, odpojil návěs, vozem popojel a zavolal hasiče. Ještě se snažil oheň zlikvidovat třemi hasícími přístroji, ale marně.

Plameny se bleskově rozšířily na celý přívěs. Ten byl naložený sudy s nebezpečnou chemikálií.

[chooze:article;value:544869]

​Hasiči nechali preventivě na několik desítek minut uzavřít dálnici i v protisměru. Požár dostali pod kontrolu a přivolali chemickou laboratoř. Naštěstí se ukázalo, že chemikálie je málo koncentrovaná, takže nehrozila nějaká velká katastrofa.

Hasiči zachránili, co se dalo, zbytek má na starosti specializovaná firma na likvidaci nebezpečných látek.

Při události se naštěstí nikdo nezranil. Pět jednotek hasičů mělo potíže s cestou na místo, neboť řidiči nevytvořili dostatečnou záchranářskou uličku.

Dálnice zůstala směrem na Brno uzavřená přes tři hodiny, poté šlo projet jedním jízdním pruhem. Druhý pruh má být zprůjezdněn po odklizení sudů s chemikálií v ranních hodinách.

Kvůli uzavírce se na objízdných trasách vytvořily dlouhé kolony, když si řidiči kamionů snažili objížďku zkrátit po okreskách a ucpali je.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments