Archiv

Definitivní úder polárního víru. Teploty budou klesat k -40 stupňům

Do Ruska zamíří v příštím týdnu extrémní zima. Podle portálu iMeteo tam mají teploty klesnout až k -40 stupňům Cesia. Mrazy se mají dostavit hlavně na Sibiř, kde je zima sice běžná, ale na začátek jara jsou tyto nízké hodnoty neobvyklé.

Na vině takto masivního ochlazení je podle odborníků kolaps polárního víru. Pokud je totiž polární vír stabilní, drží chladný vzduch nad severním pólem, když ale slábne či úplně zkolabuje, studený vzduch se dostává i do jižnějších oblastí.

V Česku ale jeho dopady nepocítíme. Podle dat Českého hydrometeorologického ústavu mají jít v příštím týdnu teploty vesměs nahoru. V pondělí by se měly nejvyšší denní teploty pohybovat mezi 7 až 11 stupni, noční klesnou ke 4 až 0 stupňům.

[chooze:article;value:547374]

​Ještě tepleji by mělo být v úterý. To se rtuť teploměru může vyšplhat až k 11 až 15 stupňům a sem tam by mohlo vykouknout i sluníčko. To se na nás téměř naplno usměje hlavně ve středu, kdy meteorologové hlásí 16 až 20 stupňů.

Ve čtvrtek se mírně ochladí, a to hlavně kvůli občasnému dešti či přeháňkám, které se mají objevit na většině našeho území. Teploty se vyšplhají maximálně k 12 až 16 stupňům, ale na západě nepřekročí 10.

Výrazně tepleji bude v pátek a o víkendu. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 14 až 18 stupňů a postupně by mohly dosáhnout dokonce až na 23 stupňů Celsia. I tak se ale mohou ojediněle objevit přeháňky.

Teplého počasí si užívají i cyklisté. Spoustu řidičů tím zaskočili:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments