Archiv

Dívku, kterou napadl opilý policista, prý museli operovat. Muž teď přijde o práci

„Šlo o slečnu, kterou dotyčný policista skopnul z točitých plechových schodů, které jsou v tom baru, a skončila pak v nemocnici. Měla mít zranění bércového kloubu a s tím spojenou snad i zlomeninu kotníku či holenní kosti,“ řekla v pondělí Novinkám jedna ze svědkyň této události. Informaci má mít portál ověřenou ze tří nezávislých zdrojů.

Další svědkyně měla webu popsat stejnou situaci. „Jedné dívce ten policista zlomil holeň, žádný z policistů se o ni nepostaral, až ráno se dostavila sama do nemocnice a museli ji nohu operovat,“ popsala. Potvrdit to měl i zdroj z bezpečnostních složek.

Chování policisty a jeho přítelkyně, také policistky, šokovalo minulý týden veřejnost. Nyní policie oznámila, že v případu pokročila. „Policista ukončil pracovní neschopnost a nadřízený s ním zahájil řízení o zproštění výkonu služby,“ uvedli policisté na síti X.

[chooze:article;value:546871]

„Po dobu toho řízení policista nebude ve službě,“ dodala policie. Případem se kromě jeho nadřízených zabývala i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

O incidentu, který se stal 17. února na Nádražní ulici v Praze, jako první informoval deník Blesk, kterému se podařilo získat i video. Na záběrech je vidět policistu ve slavnostní uniformě, jak se snaží zpacifikovat dívku ležící na dlážděné silnici u obrubníku. „Narovnej ty nohy! Jménem zákona,“ křičí policista. Je také slyšet plačící dívku, jak volá: „Nechte toho!“

Policie chování odsoudila. „Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní,“ uvedla policie na síti X ve čtvrtek po poledni.

Policista brutálně zaklekl dívku. Naprosto neakceptovatelné, reaguje policie (03/2024):

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments