Archiv

Fungování WhatsAppu a Messengeru se mění. Tohle už bude navždy jinak

Nový evropský zákon o digitálním trhu označovaný jako DMA (zkratka pro Digital Markets Act, pozn. red.) vstoupil ve čtvrtek v platnost. Podle webu vosveteit.sk mimo jiné nařizuje WhatsAppu a Messengeru, aby umožnily chatování s jinými aplikacemi.

Dočkat se tedy podle deníku The Washington Post můžeme toho, že s přáteli na WhatsAppu si budeme moct psát ze Signalu nebo Telegramu. Aby se ale mohly další aplikace s těmi nejpopulárnějšími propojit, musí nejprve splnit bezpečnostní a technické požadavky. O propojení musí zájemci požádat.

[chooze:article;value:544832]

Norma DMA cílí na šest technologických gigantů, kteří fungují jako tzv. vrátní (z anglického gatekeeper, pozn. red.) a opanovávají digitální trh. Kritéria pro zařazení na seznam splnily třeba Apple nebo Meta. Zákon má zajistit férovější soutěž.

„Nová pravidla učiní on-line trhy otevřenějšími a poskytnou šanci na úspěch malým inovativním společnostem,“ řekla k zákonu evropská komisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová. Změny podle ní přinesou dostupnější možnosti i pro uživatele.

WhatsApp přišel s očekávanou novinkou. První lidé už si ji užívají (08/2023):

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments