Archiv

Hudební svět v slzách: Zemřel zpěvák oblíbené rockové kapely

[chooze:gallery;value:35183]

​O smrti známého hudebníka informovala jeho rodina. „Se zármutkem oznamujeme, že náš úžasný manžel a otec zemřel pokojně doma se svou rodinou po boku. Zpívali pro něj ptáčci z lesa, které tolik miloval. Jeho domov byl plný zvuků a smíchu jeho čtyř vnoučat,“ oznámili skon zpěváka podle BBC jeho blízcí.

Ten v posledních měsících bojoval s rakovinou. Ačkoliv se snažil dokončit své turné s kapelou, kvůli zákeřné nemoci některé termíny musel rušit. „Ať jste ho znali jakkoliv, z jeho srdce vyzařovaly základní emoce jako vášeň, laskavost, štědrost. A ještě mnohem víc,“ doplnili blízcí podle webu RollingStone.

[chooze:article;value:546852]

Se svou ženou Dorothy měl Harley dvě děti, Kerr a Gretu. „Víme, že lidem na celém světě bude zoufale chybět, a žádáme, abyste při smutku respektovali naše soukromí,“ poprosila rodina o pochopení.

Hudbě se Harley aktivně věnoval od roku 1972 do konce loňského roku, kdy veřejnosti prozradil, že zápasí s rakovinou. Kromě působení v kapele Cockney Rebel se věnoval Harley i sólové tvorbě, sám vydal dokonce šest alb. To poslední vyšlo v roce 2020 a jmenovalo se Uncovered.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments