Archiv

Krvavá tajemství pražských lesů. Vraždy, znásilnění, napadení

[chooze:gallery;value:35013]

​Praha patří mezi nejzelenější města Evropy. Až desetinu její rozlohy pokrývají lesy a parky. Jenže desítek zelených ploch nevyužívají obyvatelé hlavního města pouze k odpočinku. V pražských lesích totiž často řádí zločinci.

Kunratický les

Jednu z nejhorších pověstí má Kunratický les. Právě tam policie v úterý rozjela velkou pátrací akci po muži, který měl přepadnout a znásilnit ženu. Při hledání pachatele, kterému má být okolo 35 let, má mít krátké kudrnaté hnědé vlasy a silně páchnout, žádá policie o pomoc i veřejnost.

Znásilnění ale není jediným zločinem, kterému byl Kunratický les svědkem. Koncem ledna napadl v lese muž dva lidi, kteří utrpěli vážná zranění. Jeden z napadených, 70letý muž, skončil v nemocnici.

[chooze:article;value:538844]

Když útočníka policisté zadrželi, přiznal se také k útoku sekerou na ženu s kočárkem v Hostavicích a k vraždě na břehu Kyjského rybníka, kde kriminalisté našli tělo bez hlavy. Vrah ji uťal sekerou. Podle policistů šlo o recidivistu, který však násilné činy měl páchat poprvé.

Kunratický les je také dějištěm sebevražd. V prosinci 2022 našli policisté nedaleko Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) muže oběšeného na stromě. Kriminální policie tehdy nezjistila cizí zavinění, muž tedy svůj život pravděpodobně ukončil sám.

Záhadnou smrt v lese u Kunratic řešili policisté i v roce 2019. Koncem března našli v lese tělo 60letého muže, který měl taktéž spáchat sebevraždu. Jeho totožnost se tehdy policie snažila zjistit i s pomocí veřejnosti, když zveřejnila fotografie mrtvého muže.

Klánovický les

Také les v Klánovicích má své temné momenty. Asi nejstrašlivějším činem v Klánovickém lese byla prosincová dvojnásobná vražda, při níž zemřel mladý otec i jeho dvouměsíční dcerka. Policie tehdy pročesala les ve snaze najít vraha, ten jí však unikl.

Vrahem z Klánovického lesa se nakonec ukázal být střelec, který způsobil tragédii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Společně s obětmi střelby v Praze i zastřelením otce ve svém domě v Hostouni zabil celkem 17 lidí.

Neblaze proslulý byl i případ z roku 2014. Kolemjdoucí tehdy v lese objevili ohořelé lidské tělo. Obětí vraždy se stal muž uzbeckého původu, kterého vrah zastřelil několika ranami zastřelil a následně jeho tělo zapálil, aby zakryl stopy.

[chooze:article;value:544844]

Za vraždu byl v roce 2017 odsouzen recidivista Oldřich Konrád, který měl v Klánovickém lese ukrytý svůj lup. Zavražděný muž do lesa vyrazil s detektorem kovů a nedopatřením se místu, kde měl Konrád mít svůj poklad zakopaný, přiblížil. Za vraždu uložil Konrádovi Městský soud v Praze 25letý trest, sám Konrád ale pro sebe žádal doživotí.

Havraňák

Trojnásobná vražda otřásla Českem i v roce 2022. V lesoparku Havraňák u pražských Čakovic objevili mrtvá těla tří lidí. Prvotní ohledání prokázalo násilnou smrt.

Vyšetřovatelé však na rozdíl od jiných případů po vrahovi nepátrali. Jednalo se totiž o členy jedné rodiny. Policisté případ vyhodnotili jako dvojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu, při které se partneři na smrti sebe i malého synka domluvili. Tragédie měla být pro ně řešením bezvýchodné životní situace.

V lese u Čakovic vyhasl jeden lidský život také v roce 2021. I tentokrát šlo o dobrovolnou smrt. Na stromě v parku tam objevili policisté oběšenou ženu, policisté její smrt vyhodnotili jako sebevraždu.

Obora Hvězda

Také obora Hvězda se stala dějištěm vraždy. V roce 2021 tam zemřela na následky pobodání mladá žena. Hlavním podezřelým měl být mladík, kterého ale policie nestačila dopadnout a který sám spáchal sebevraždu skokem pod metro. Motivem k vraždě měla být neopětovaná láska.

[chooze:article;value:544397]

Divoká Šárka

Jedním z nejpopulárnějších pražských lesoparků je Divoká Šárka. I tam však dochází ke zločinům. Loni v květnu tam řádil agresor, který napadal náhodné kolemjdoucí. Minimálně dva lidi při svých útocích poranil a záchranáři je museli odvézt do nemocnice.

V Divoké Šárce zahynul loni v srpnu také muž, který spadl ze skály nedaleko nádrže Džbán. Na pomoc tenkrát vyjeli záchranáři i policisté, dorazili ale příliš pozdě a muž svým zraněním na místě podlehl. Podle odhadů policie šlo tehdy o sebevraždu.

Vražda Aničky Janatkové

I jedna z nejznámějších novodobých českých vražd se odehrála v pražském lesoparku. V roce 2010 beze stopy zmizela tehdy devítiletá Anička Janatková. Po dívce, která zmizela v pražské Troji, usilovně pátrala policie i veřejnost přes půl roku. Její rodina dokonce nabízela za nalezení Aničky odměnu 3,5 milionu korun.

Pátrání však nemělo šťastný konec. Aniččiny ostatky objevili vyšetřovatelé zakopané v igelitovém pytli v houštinách u ulice Pod Havránkou, kde se nachází hustý lesní podrost. Hlavním podezřelým byl Otakar Tomek, který se ve vazbě v pankrácké věznici oběsil.

Policie pročesává Kunratický les. Muž tam přepadl a znásilnil ženu:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments