Archiv

Letní dětské tábory se už plní. Velkým hitem jsou letos pobyty u moře

Na letní tábory se chystají desítky tisíc dětí z celé republiky. Kdo si ale nepospíší s přihláškou, stráví prázdniny doma. Například největší centrum v Praze, které pořádá příměstské tábory, spustilo registrace v lednu a už teď je většina z nich zaplněna.

„My máme tábory podle našeho zaměření. Sportovní pořádá stadion mládeže, technické zase stanice techniků. Děti si vybírají všeobecné tábory, které děláme také, ale i speciálně zaměřené,“ řekl ředitel Domu dětí a mládeže hlavního města Prahy Libor Bezděk.

Podle organizátorů u dětí stále vedou pobytové tábory v chatkách nebo ve stanech. Novinkou posledních let jsou také dvoutýdenní turnusy v zahraničí. „Tábory u moře jsou letošní hit. Jedeme do Chorvatska, Španělska a Černé Hory,“ sdělil Miroslav Topinka z CK Topinka.

[chooze:article;value:546861]

​Zatímco ceny příměstských táborů zůstávají zhruba stejné jako loni, za pobytové si kvůli vyšším cenám za energie mírně připlatíte.

„Zdražili jsme oproti loňsku zhruba o osm procent. Nicméně i tak zůstáváme v porovnání s průměrnou cenou pobytu na příměstském táboře pořád v plusu, takže dokážeme cenově konkurovat navzdory tomu, že děti u nás můžou jíst a spát. Je to plnohodnotný tábor,“ uvedl Václav Vaněček, hlavní vedoucí organizace TOP-tábory.cz. 

Rodiče, kteří ještě chtějí poslat děti na prázdniny, mohou přehled táborů najít na stránkách jednotlivých domů dětí a mládeže nebo například na webu České tábornické unie.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments