Archiv

Muže čekal po návratu z dovolené šok. Úřady ho prohlásily za mrtvého

Na 34letého Nicka Fatourose z kanadského Montrealu čekal po návratu z prodloužené dovolené na Kostarice pořádný šok. Od ministerstva spravedlnosti mu totiž přišel 14stránkový dopis, ve kterém ho quebecká vláda prohlásila za mrtvého. „Smál jsem se. Řekl jsem: Páni, to jsou pro mě novinky,“ svěřil se Kanaďan v rozhovoru pro Montreal News.  

Nedorozumění vzniklo na základě pokuty z roku 2022, kterou úřady Fatourosovi udělily za překročení rychlosti. Muž ji ale nezaplatil a poté na delší dobu odjel na Kostariku. „Úplně jsem na to zapomněl. Vrátil jsem se a dostal jsem ten dopis,“ vysvětlil.

Fatouros se okamžitě pokusil zkontaktovat úřady, aby jim dokázal, že stále žije. Zatím se mu ale nepodařilo se s nikým spojit. „Je to těžké se k nim dostat, velmi těžké,“ podotknul. Podle právníka Williama Korbatlyho však musí to, že je naživu, prokázat Fatouros co nejrychleji. Pokud by to neudělal, do budoucna by to ovlivnilo například i jeho dědictví. Podle právníka k podobným chybám úřadů sice dochází, ale jen výjimečně. „Někdy se stane, že dojde k podobným chybám, ale je to velmi vzácné,“ uvedl.

[chooze:article;value:547432]

Mluvčí ministerstva se podle webu Daily Star za vzniklou situaci omluvil a přiznal, že za nedorozumění mohla lidská chyba. „Člověk, který má na starosti pokuty, omylem použil šablonu pro korespondenci s pozůstalými místo té, která se používá pro komunikaci s obžalovanými. Za vzniklou situaci se omlouváme. S občanem nyní podnikneme příslušné kroky,“ uvedl.

Kanaďan je prý hlavně rád, že dopis neotevřela jeho maminka, která by z toho měla obrovský šok. A to i přes to, že věděla, že je její syn v pořádku. „Kdyby to otevřela a já byl pryč. Proboha. Víte co, řekla by si, co se to děje,“ řekl.  

Vlak omylem dovezl europoslance místo na jednání do Disneylandu:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments