Archiv

Na Česko se žene vydatný déšť. Udeřit má už brzy, varují meteorologové

Nový týden se ponese ve znamení deštivého počasí. Podle odborného portálu in-počasí se v pondělí přes den objeví srážky jen ojediněle. „Odpoledne jich ale na Moravě a ve Slezsku začne od jihovýchodu přibývat a postupně začne trvale pršet,“ uvádí meteorologové.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu se denní teploty v pondělí vyšplhají na 9 až 13 °C, v Čechách ojediněle i na 15 °C. V tisíci metrech nad mořem ale nestoupnou nad 6 °C. V noci teploměry naměří nejnižší teploty mezi 6 až 10 °C.

[chooze:article;value:545425]

​V noci na úterý se má déšť přesunout i na východ Čech. Dále na západ by už ale postupovat neměl. „Naopak na východě Čech, Moravě a Slezsku proprší i celý zítřejší den a pršet zde bude ještě i ve středu,“ dodávají meteorologové.

V Čechách v polohách nad tisíc metrů nad mořem a jinde nad 1 200 se mohou objevit i sněhové srážky. Teploty vyšplhají jen k 7 až 11 °C, v noci klesnou maximálně k 8 až 4 °C. Podobně to bude i ve středu, kdy teploty přes den dosáhnou 7 až 11 °C a v noci klesnou ke 2 až 6 °C.

Od středečního odpoledne má napadnout od 10 do 66 mm srážek, nejméně v Čechách a nejvíce na Moravě. „Déšť se ale výrazněji neprojeví na řekách, neboť sníh už je jen na hřebenech hor,“ dodávají meteorologové.

[chooze:article;value:545489]

​Ve čtvrtek by mělo přestat pršet, bude zataženo až oblačno, během dne i místy polojasno. Nejvyšší denní tepoty se dostanou na 9 až 13 °C, v noci klesnou ke 2 až 6 °C. V pátek přes den bude o něco tepleji, a to 9 až 14 °C a v Čechách až 16 °C. Naopak v noci může rtuť teploměru klesnout i k nule, nejnižší teploty se totiž mají pohybovat mezi 0 až 5 °C.

Oblačno až zataženo má být i o víkendu. Místy se objeví i přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty se mají pohybovat mezi 2 až 7 °C a přes den se má rtuť teploměru vyšplhat k 11 až 15 °C. Pokud bude malá oblačnost, může teplota stoupnout až k 17 °C.

Chmurný výhled počasí rmoutí jih Evropy. Lidé ani nevychází z domu, popsal Španěl:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments