Archiv

Ohroženému šimpanzátku v plzeňské zoo chybí jméno. Vybrat ho může veřejnost

Sameček přišel na svět na konci loňského prosince. Šimpanzí mládě se přitom v plzeňské zoo narodilo téměř po čtyřech letech. Jedná se o poddruh šimpanz čego, který je extrémně ohrožený.

Malému primátovi však zatím chybí jméno. O tom mohou rozhodnout sami Češi. Zahrada totiž na svém webu a facebooku spustila anketu. Hlasovat je možné až do 24. března, a to i na sociální síti primátora města Romana Zarzyckého (ANO). Právě on bude také kmotrem.

[chooze:article;value:535691]

Na výběr jsou tři jména začínající na písmeno D. Lidé mohou zvolit například jméno Djimon, což znamená silný chlapec. Další možností je pak Dumay, tedy samec, nebo Dakari, to značí radost.

„Navržená jména pocházejí z afrických jazyků a navazují v abecedě na dosud odchované šimpanze v Plzni – Alana, Bamii a Cailu,“ vysvětlila zoo. Křtiny roztomilého šimpanze proběhnou ve čtvrtek 28. března.

Matkou samečka je 37letá samice Mária. Pro samce Siriho se pak jedná o první mládě v Plzni. Ve skupině jsou teď tedy jeden dospělý samec, čtyři samice, malá Caila a jedno mládě.

Gorilí mládě v pražské zoo už má jméno. Podívejte se, jaké mu veřejnost vybrala:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments