Archiv

Onkoložka promluvila o léčbě Kate. Bojovat bude muset ze všech sil

Zpráva, která zasáhla celý svět – i tak se dá hovořit o diagnóze princezny Kate, která v pátek večer oznámila, že má rakovinu. Vzhledem k rostoucím obavám o její zdraví se tak k celé situaci vyjádřila i onkoložka a šéfka organizace Cancer Research UK Michelle Mitchell.

Podle ní bude princezna potřebovat „čas a prostor“. Jak sama Kate oznámila, na doporučení lékařů započala onkologickou léčbu. Je tak teď před ní náročný a vyčerpávající boj. Onkoložka princezně podle deníku Daily Mail popřála „rychlé uzdravení a návrat k dobrému zdraví“.

[chooze:article;value:547757]

​“Téměř každý druhý z nás během života onemocní rakovinou, ale mnohem více to zasáhne, když je rakovina diagnostikována někomu, koho milujeme,“ pokračovala doktorka. Uklidnila ale, že výzkumy v oblasti léčby jsou už na vysoké úrovni. „Díky výzkumu existuje naděje – přežití rakoviny se za posledních 50 let zdvojnásobilo,“ vyzdvihla.

Videovzkaz, ve kterém princezna oznámila, že má rakovinu, sama zveřejnila na sociální síti X. Přiznala, že i pro ni byla zpráva od lékařů velký šok. Zpočátku se totiž domnívali, že o rakovinu nejde. „V lednu jsem v Londýně podstoupila rozsáhlou operaci břicha a v té době se myslelo, že můj stav není rakovina,“ řekla.

Vše se ale změnilo poté, co se lékařům nezdály výsledky Kateiných pooperačních testů. „Testy po operaci ukázaly, že jsem onemocněla rakovinou. Můj lékařský tým mi doporučil okamžitě podstoupit preventivní chemoterapie,“ dodala. Tehdy se dvaačtyřicetileté budoucí královně Velké Británie obrátil život vzhůru nohama.

Takto princezna Kate oznámila, že bojuje s rakovinou:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments