Archiv

Panika kvůli vrtulníku policie: Po střelbě se bojíme. Nic jsme nevěděli, zní z obce

Řada obyvatel pražských Štěrbohol se v noci na neděli pořádně nevyspala. Mohl za to policejní vrtulník, který se mezi 21. a 22. hodinou vznášel nad obchodním centrem Europark. Hluk i světlo reflektoru některé obyvatele rozrušily.

Mezi lidmi se začaly šířit obavy, proč se vrtulník na místě nacházel. „Přihlédneme-li k nedávným událostem na filozofické fakultě, tak zásah kromě značného obtěžování hlukem vyvolal mezi dospělými i dětmi v naší městské části značnou paniku,“ uvedl předseda dopravní a bezpečnostní komise Štěrbohol Aleš Povr.

Obyvatelé Štěrbohol se obraceli s otázkami ohledně vrtulníku na radnici, ta jim však nedokázala odpovědět. „Do budoucna bych ocenil, pokud by policie o podobném zásahu aspoň stroze informovala starostu, který je v těchto situacích v kontaktu s občany,“ postěžoval si Povr.

[chooze:article;value:545658]

Důvodem vzletu policejního vrtulníku byla akce, která se u obchodního centra konala. Policisté tam totiž dohlíželi na tuningový sraz, na který přijelo několik stovek vozidel. „Z důvodů lepšího dohledu na akci jsme nasadili vrtulník,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Povinnost informovat vedení obcí o svých zásazích policisté nemají. „Operativní použití vrtulníku oznamovat nemusíme. Nicméně zastupitelé se nás mohli zeptat a my bychom jim samozřejmě sdělili účel výjezdu,“ dodal Rybanský.

Samotný sjezd se obešel bez větších incidentů. Policisté pouze některým účastníkům rozdali z různých důvodů pokuty, jako například kvůli špatné dokumentaci.

Univerzitám někdo vyhrožoval střelbou. Policie pachatele stále hledá:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments