Archiv

Penny stahuje ovocný nápoj. Nepijte ho, hrozí po něm nevolnosti i zažívací potíže

Pořádně zpozornět by měli lidé, kteří si v nedávné době koupili v Penny Marketu smoothie. Obchod před závadným výrobkem upozornil na svém webu. Jedná se o produkt The Pome & Only banán, hroznové víno, brusinky, granátové jablko, acai a další ovoce s datem spotřeby do 12. března 2024.

Výrobcem je společnost Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Právě ona nařídila z preventivních důvodů produkt stáhnout z trhu. „Smoothie obsahuje aroniovou šťávu, ta v dané šarži může obsahovat látku patulin, která může způsobit nevolnost nebo zažívací potíže,“ vysvětlil obchod.

[chooze:article;value:542395]

Penny Market okamžitě stáhl smoothie z prodeje, a to na všech svých pobočkách. „Pokud jste produkt již zakoupili, doporučujeme se vyhnout jeho konzumaci. Výrobek s datem spotřeby do 12. března 2024 mohou zákazníci vrátit na prodejnách Penny i bez předložení účtenky,“ doplnil řetězec.

Stažení z trhu se přitom netýká tohoto výrobku s jiným datem spotřeby ani jiných produktů daného výrobce. „Společnost Molkerei Gropper GmbH & Co. KG se omlouvá zákazníkům za vzniklé komplikace,“ uzavřel Penny Market.

Inflace výrazně klesla a ceny potravin padají. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments