Archiv

Po celé republice se opět konaly tuningové srazy. Tentokrát byly ale klidnější

Srazů tuningových aut se v sobotu konalo po republice hned několik. Na akce dohlíželi policisté ze země i ze vzduchu. „Víme o tom, že se účastnilo na 1 200 automobilů a my jsme nasadili více než tři stovky policistů z krajských ředitelství policie, z ředitelství služby dopravní policie a ve vzduchu byly také naše vrtulníky,“ řekl mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

Například v Trutnově rozdávali policisté pokuty hlavně za hlasité túrování motorů a gumování pneumatik. „Policisté uložili devět pokut v příkazním řízení a jednoho přestupce oznámí správnímu orgánu k projednání,“ uvedla mluvčí policie Královehradeckého kraje Šárka Pižlová.

Na Ostravsku policisté byli s pokutami štědřejší. Celkem tam uložili 86 pokut v celkové výši 128 tisíc korun. Živo bylo ale i na Plzeňsku.

[chooze:article;value:545460]

Podle samotných účastníků ale bylo tamní sobotní setkání klidné. „Oproti jiným srazům je to takové kolektivnější, klidnější, takže v pohodě,“ řekla jedna z účastnic srazu. Přesně v deset hodin parkoviště zhaslo a návštěvníci se pomalu začali rozjíždět pryč.

Zřejmě zvýšená přítomnost policie tentokrát účastníky odradila od podobných akcí, jaká byla ta před dvěma týdny v Jičíně. Policie zároveň vyhodnocuje i videa ze sociálních sítí, na kterých se někteří účastníci chlubili, jak lámou rychlostní rekordy.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments