Archiv

Pokus o znásilnění v Chomutově. Ženu měl cizinec přepadnout a pořezat nožem

Chomutovští policisté vyšetřují nedělní pokus o znásilnění ženy středního věku. Dojít k němu mělo v ulici Písečná asi o půl šesté ráno. „Ženu měl neznámý muž napadnout při cestě do práce. Na tísňové lince jsme přijali telefonické oznámení od spolupracovnice napadené ženy, která po události přiběhla do místa, kde pracuje. Tam se kolegyni svěřila, že byla přepadena,“ uvedla k případu mluvčí policie Miroslava Glogovská.

„Zezadu k ní přistoupil útočník jdoucí nějakou chvíli za ní po stejném chodníku, napadl ji a přitom se násilím pokoušel o intimnosti a chtěl ženu zatáhnout do křoví. Té se však podařilo vysmeknout a utéct,“ doplnili policisté k případu s tím, že se žena při souboji zranila.

[chooze:article;value:539725]

Přemožený útočník měl následně vyrazit směrem k ulici Kamenná. „V souvislosti s incidentem jsme zadrželi muže, jenž je umístěn v cele, zatímco shromažďujeme další poznatky,“ uvedli v pondělí policisté na sociální síti X. Později ale informovali, že se podezření nepotvrdilo a muže propustili.

V úterý pak policisté zadrželi dalšího podezřelého. „Pro cizince, který v Chomutově pobývá pracovně, si kriminalisté dojeli do Litoměřic,“ řekla Glogovská. Při pokusu o znásilnění měl podle ní použít nůž a pořezat ženu na obou rukou.

„Na obviněného, který je v současné době umístěn v policejní cele, podá vyšetřovatel podnět k jeho vzetí do vazby,“ dodala mluvčí. V případě, že by soud prokázal jeho vinu, hrozí mu podle jejích slov až deset let ve vězení.

Velká pátrací akce v Kunratickém lese. Muž tam minulý týden přepadl a znásilnil ženu:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments