Archiv

Pokuta pro herce Pierce Brosnana! Stovky dolarů za pohyb v zakázané termální oblasti Yellowstone

Brosnan, který se dostavil k soudnímu jednání v Mammoth ve státě Wyoming, dostal pokutu 500 dolarů a příkaz, aby do 1. dubna věnoval 1 000 dolarů neziskové organizaci Yellowstone Forever, která podporuje park, uvádí britská BBC s odkazem na soudní záznamy. Prokuratura původně navrhovala pokutu 5 000 dolarů a dvouletý podmíněný trest.

Druhé obvinění, které ho vinilo z nerespektování značek zákazu vstupu v oblasti, bylo v rámci dohody soudkyní amerického magistrátu Stephanií Hambrickovou staženo. Brosnanův advokát Karl Knuchel se k žádosti o komentář zatím oficiálně nevyjádřil.

[chooze:article;value:494235]

Sedmdesátiletý Brosnan se začátkem listopadu pohyboval v oblasti Mamutích teras v severní části Yellowstonu poblíž hranice mezi Wyomingem a Montanou, kam je vstup zakázán, jak vyplývá z obsílek vydaných parkem. Americká prokuratura pro Wyoming dále uvedla, že herec byl v parku soukromě a nikoliv kvůli práci na filmu. Osudným se mu staly snímky, které zveřejnil na svém Instagramu, na nichž stojí v termálním jezírku, uvádí se v soudních záznamech.

Mamutí terasy jsou malebným místem s termálními prameny a minerálními usazeninami, které vyvěrají ze svahu. Jedná se jen o některé ze stovek termálních útvarů v parku, ke kterým dále patří tryskající gejzíry, nebo bublající bahenní zřídla s horkou vodou.

Nerespektování značení v těchto oblastech může být nebezpečné. Stanice ABC News uvádí, že ročně se někteří z milionů lidí, kteří každoročně navštíví Yellowstone, ošklivě popálí, když ignorují značky varující návštěvníky, aby se pohybovaly jen po vyznačených stezkách. Porušení těchto nařízení může pro přestupce často zanamenat přísné tresty v podobě vězení, vysoké pokuty a zákazy vstupu do parku.

Představitel 007 je vášnivým malířem. Ke kulatinám si Brosnan dal výstavu (5/2023):

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments