Archiv

Policie stíhá šéfa Českého tenisového svazu Kaderku. Svaz bude vracet dotace

Kontrolu hospodaření Českého tenisového svazu zahájila Národní sportovní agentura v listopadu 2022. V používání peněz na významné sportovní akce či provoz a údržbu nenašla žádné nedostatky. Třetí kontrola, která prověřovala, jak svaz nakládal s dotacemi, ale dobře nedopadla.

„Jednoznačně zde musím vyzdvihnout práci oddělení kontroly NSA, které v omezeném počtu úředníků aparátu odhalilo vážná pochybení, která jsou identická s mediálně prezentovanými informacemi o vyšetřování orgánů činných v trestním řízení,“ chválil agenturu předseda NSA Ondřej Šebek.

[chooze:article;value:545379]

Agentura tak potvrdila to, z čeho už minulý týden policie obvinila třeba šéfa tenisového svazu Iva Kaderku, vlivného funkcionáře Vojtěcha Flégla, nebo třeba bývalého tenistu a trenéra Daniela Vacka. Svaz bude muset zřejmě část dotací vrátit.

„Na základě provedené kontroly bude zahájeno správní řízení, v rámci kterého bude ČTS vyzván k vrácení části dotace, jež byla v roce 2021 použita v rozporu s vydaným rozhodnutím o poskytnutí dotace,“ dodal Šebek.

Kaderku s Fléglem minulý týden poslal soud do vazby. Právě přes Fléglovy firmy měly údajně téct peníze, které Český tenisový svaz v čele s Kaderkou, od Národní sportovní agentury čerpal.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments