Archiv

Přehled: Východ ČR čeká dopravní peklo. V plánu jsou desítky oprav a uzavírek

[chooze:gallery;value:35088]

​​Letošní rok je pro Moravskoslezský kraj ve znamení oprav a rekonstrukcí. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) proto zveřejnilo mapu, která ukazuje přehled aktuálně prováděných i teprve připravovaných oprav. Je jich více než 50.

„Březnová mapa větších oprav Správy Ostrava potvrzuje záměr desítek letošních rekonstrukcí po celém Moravskoslezském kraji,“ uvádí ŘSD. „Nešetříme plánováním a nasazujeme veškerou dostupnou kapacitu, aby předpoklady nezůstaly jen na papíře,“ dodává.

Aktuálně probíhá například stavba obchvatu Mošnova. Aktuálně je ve fázi, kdy se pokračuje v zemních pracích včetně zkušebních testů podsypů, obsypů či zásypů. Pracuje se také na armování, bednění a betonáži opěr říms mostu spolu s podložkami inženýrských sítí. U napojování stavby k silnici I/58 vede kyvadlový provoz.

[chooze:article;value:544635]

​Do konce března mají být hotové úvodní práce na mostu z roku 1902 mezi Moravským Berounem a Opavou. Kdy se rekonstrukce dostane do hlavní fáze, ale zatím není jasné. Během veškerých prací ale řidiči projedou vždy kyvadlově jedním pruhem pro oba směry dopravy, který bude řízen semafory nebo regulovčíky s vysílačkami.

V Ostravě je aktuálně uzavřena i silnice II/479, konkrétně od křižovatky s ulicí Karla Tomana po křižovatku ulice Sokola Tůmy a Železárenské. Úsek má být uzavřen do konce března, a to kvůli rekonstrukci kanalizace.

Zavřený je i most přes Odru v Polance nad Odrou, který se rekonstruuje. Opravy potrvají do konce června. Magistrát města Ostrava doporučuje objet most cestou přes Bělský Les směrem k Zábřehu a Přemyšov. Mapu objízdné trasy naleznete v galerii.

[chooze:article;value:543936]

​Úplnou uzávěrku hlásí i komunikace v ulici Přemyslovců. Od křižovatky s ulicí Mariánské náměstí po křižovatku s ulicí Hudební probíhá rekonstrukce kanalizace a vodovodu. Objízdná trasa je z ulice Novoveská na ulici Sokola Tůmy a ulici 28. října. V opačném směru vede z ulice 28. října na ulici Novinářskou, dále na Novoveskou a Přemyslovců.

Od 25. března do 8. dubna má být uzavřena kruhová křižovatka silnice III/0581, kde se má opravovat povrch silnice. Od 10. června do 28. srpna je zase v plánu zavření části ulice Přemyslovců, kde se má pokračovat rekonstrukce kanalizace a vodovodu.

Motorkář na Náchodsku srazil chodce. Na silnicích bude rušněji, varuje policie:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments