Archiv

Putin hrozí odplatou za útok v Moskvě. Z pomoci teroristům osočil Ukrajinu

Rusko přijalo rozsáhlá protiteroristická opatření, řekl v sobotním projevu prezident Vladimir Putin. Zveřejnila ho agentura TASS. „Teď jde hlavně o to zabránit těm, kteří stojí za tímto krveprolití, aby spáchali něco podobného,“ prohlásil.

Tajná služba FSB už předtím uvedla, že 11 zadržených podezřelých mělo styky na Ukrajině. Čtyři z nich měli být přímo na místě krveprolití. „Pokusili se schovat a přesouvali se směrem na Ukrajinu, kde pro ně na ukrajinské straně byly podle předběžných zjištění připraveny podmínky k překročení státní hranice,“ pokračoval Putin.

K zosnování masakru se přihlásil Islámský stát. Kyjev jakýkoliv podíl na útoku, který si vyžádal přinejmenším 150 obětí a podobný počet zraněných, odmítl už v pátek večer. Snahu Moskvy spojovat Ukrajinu s neštěstím odsoudil i v reakci na Putinova slova. Čísla zemřelých úřady průběžně zpřesňují a stále rostou, upozorňuje telegramový kanál 112.

[chooze:article;value:547772]

„Už teď je zřejmé, že nestojíme jen před pečlivě cynicky naplánovaným teroristickým útokem, ale před připraveným a organizovaným masovým vražděním mírumilovných, bezbranných lidí. Teroristy, vrahy, nelidi, kteří nemají a nemohou mít národnost, čeká jeden nezáviděníhodný osud – odplata a zapomnění. Nemají budoucnost,“ uzavřel šéf Kremlu.

Na neděli vyhlásil Putin státní smutek.

Teroristický útok v Moskvě má desítky obětí i zraněných:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments