Archiv

Šesti univerzitám někdo vyhrožuje střelbou. Policie pátrá po pachateli

Anonymní výhrůžka střelbou přišla v pondělí ráno na e-mail šesti vysokých škol. Podle vyjádření Karlovy univerzity anonym požadoval výkupné.

Nebezpečí by ale podle univerzity hrozit nemělo a není plánována evakuace. „Po oznámení o potenciální hrozbě směřující k několika univerzitám, ve které anonym vyhrožuje střelbou, jsme ihned začali činit kroky k zajištění bezpečnosti všech možných dotčených objektů,“ uvedla na síti X policie.

[chooze:article;value:535547]

„Dnes byl na Západočeské univerzitě doručen e-mail, kde neznámý pachatel vyhrožuje opakováním prosincového útoku na blíže neurčenou univerzitu,“ napsala mluvčí plzeňské ZČU. Dodala, že v e-mailu požadoval zaslání bitcoinů. „Jedná se o univerzity po celé České republice,“ řekla TN.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová.

„Výhrůžka nesměřuje k dnešnímu dni, nyní komunikujeme se všemi dotčenými univerzitami a následně budou nastavena bezpečnostní opatření, a to i na základě vyhodnocení všech rizik,“ oznámila policie později na síti X. Dodala, že se kriminalisté snaží pachatele vypátrat.

Prezidenti Pavel a Macron uctili památku obětí střelby na FF UK:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments