Archiv

U Berouna spadl sloup vysokého napětí. Jeden člověk je mrtvý, dva zranění

[chooze:gallery;value:35115]

Všechny záchranářské složky vyjížděly ve středu po poledni k obci Zadní Třebaň na Berounsku. „Při práci na sloupu vysokého napětí došlo z přesně nezjištěných příčin k jeho pádu na dva dělníky,“ řekla TN.cz policejní mluvčí Michaela Richterová.

Dotyční byli v danou chvíli na plošině ve výšce, další pracovník pak měl stát na zemi. „Jeden z dělníků zemřel, další dva se zranili,“ doplnila Richterová.

[chooze:article;value:517894]

„Jeden pacient utrpěl těžká poranění hlavy a otevřenou zlomeninu nohy, po zajištění dýchacích cest byl letecky transportován do motolské nemocnice. Druhý pacient s pohmožděninami po těle byl po ošetření převezen do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze,“ nastínila mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Tragickou událostí se budou zabývat kriminalisté. „Byla nařízena soudní pitva zemřelého pro zjištění příčiny smrti. Budeme zjišťovat i veškeré okolnosti,“ uzavřela Richterová.

Událost zastavila provoz vlaků na železnici mezi Prahou a Berounem. „Během údržby vysokého napětí přenosové soustavy, která není v majetku Správy železnic, v oblasti Řevnice, která probíhala i nad tratí v úseku Zadní Třebaň – Řevnice, došlo k nehodě a následnému poškození infrastruktury,“ informoval na sociální síti X mluvčí Správy železnic Martin Kavka.

Omezení na trati má trvat až do osmé hodiny večer. České dráhy (ČD) pro cestující zajistili náhradní autobusovou dopravu. Provoz dálkových vlaků byl přerušen. Kompletní informace naleznou lidé zde.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments