Archiv

V balíku z Číny se ukrýval obří pavouk. Málem jsem měla infarkt, říká žena

Pořádné leknutí přivodil pracovníkům skladiště v britském Manchesteru pavouk, který byl mezi krabicemi. Zarazil je svou velikostí.

Jak uvádí portál Mirror, vzrostlý hnědý pavouk byl velký jako dětská ruka. „Málem jsem z něj měla infarkt. Byla jsem u toho s mým manželem a rychle jsem uskočila a schovala se za něj,“ popsala okamžik nálezu osminožce pracovnice, které jej nalezla.

Pavouk, kterého dělníci našli mezi krabicemi, patří mezi maloočkovité, což je čeleď pavouků žijících převážně v tropických oblastech. Jedná se o velké a jedovaté pavouky. Společně s australskými sklípkany se řadí mezi největší pavouky na světě. Některé druhy mohou mít rozpětí nohou až 30 centimetrů.

[chooze:article;value:527435]

​Samotní pavouci nejsou pro člověka smrtelně nebezpeční. Jsou však vybaveni jedovými váčky, v nichž mají dostatek jedu na to, aby člověka jejich pokousání několik dní bolelo.

Tento pavouk ale žádné nebezpečí nepředstavoval. Ve chvíli, kdy jej pracovníci našli, byl už totiž dávno mrtvý. Do nákladu se totiž pravděpodobně dostal v Číně, kde tito pavouci žijí, a během dlouhé cesty do Británie nejspíš pošel hlady, píše portál Daily Mail.

Maloočkovití se v naprosté většině nachází v tropických oblastech, jeden druh však žije i v Česku. Je jím maloočka smaragdová, která však rozměrů svých příbuzných zdaleka nedosahuje. Jde o pavouka velkého jen několik milimetrů, který se vyznačuje zářivě zelenou barvou. Může sice člověka pokousat, jeho kousnutí se ale projevuje pouze lehkým otokem.

Záběry jen pro otrlé. Obyvatele Karviné vyděsil pavouk u dveří (10/2023):

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments