Archiv

V Kolíně řeší kuriózní případ. Na ulici měli žebrat dva slavní američtí komici

Přesně jako v grotesce si připadali kolínští strážníci na začátku měsíce. „Na linku 156 přišlo oznámení od občanů, že na křižovatce ulic Žižkova a Jaselská pobíhají dvě prapodivné osoby, divně namaskované. Po příjezdu strážníků bylo zjištěno, že se nám zde pohybují američtí komikové Stan Laurel a Oliver Hardy,“ řekla mluvčí kolínské policie Helena Honkiszová.

Pobíhali po silnici, motali se mezi auty a za svá čísla požadovali od řidičů peníze. Kvůli tomu, že měla dvojice komiků nalíčené obličeje, museli ji policisté dovést až na služebnu státní policie, aby zjistili jejich totožnost. Šlo o dva cizince, muže a ženu. Místo ovací si z policejní služebny odnesli pokuty.

[chooze:article;value:537047]

​A není to poprvé, co se postava slavného komika zjevila v ulicích. Na konci roku byl v Praze viděn Charlie Chaplin. Přitom obecně platí, že chodec nemá ve vozovce co dělat.

„Protože je účastníkem silničního provozu, a pokud prostě se ten chodec chová tím popisovaným způsobem, to znamená, motá se tam v té vozovce a tak dále a vybírá peníze, no, tak to je samozřejmě jednoznačně v rozporu se zákonem,“ uvedl dopravní expert Robert Kotál.

Navíc v některých městech, třeba v Praze, platí zákaz žebrání. Zdá se tedy, že černobílým komikům zřejmě už skutečně odzvonilo. Alespoň na ulici.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments