Archiv

V této zemi se nemusíte bát. Když ztratíte peněženku, nikdo ji neukradne

Nespoutané vlny vyhřátého Arabského moře, luxusní resorty i otevřená náruč místních Vám připraví nezapomenutelný zážitek. Omán je jednou ze dvou suverénních monarchií na světě, kde vládne sultán. Na jihovýchod Arabského poloostrova je to na rozdíl od Bruneje na ostrově Borneo pouhých sedm hodin letu.

Země je rozlohou čtyřikrát větší než Česká republika a podle reportérky Staňové tam najdete vše, na co si během dovolené jen pomyslíte. Budete se tam podle ní cítit jako v pohádkové zemi vlídnosti a pohostinnosti.

„Ománci berou turisty jako hosty. Když přijedete na jednotlivé hotely, tak Vás všichni budou krásně vítat, stejně jako když půjdete ven do restaurace nebo kavárny. Když třeba necháte někde peněženku, odejdete a za dvě hodiny se vrátíte, najdete ji na svém místě. Takže Omán můžu doporučit pro ženy, které cestují samy, a také pro rodiny s dětmi,“ popsala šéfdelegátka cestovní kanceláře Blue Style Jitka Dvořáková.

[chooze:article;value:547519]

​V roce 2011 přivítal Omán 919 turistů z Česka. „V loňském roce jich ale bylo už více než 16 tisíc. Zaznamenáváme tedy obrovský zájem ze strany Čechů. Díky našim zkušenostem víme, že jsou velmi vzdělaní. Zajímají se o kulturu, dědictví a dobrodružství,“ řekl zástupce tamního ministerstva turismu (Ministry of Heritage & Tourism) Khalid Al Azri.

Všude získáte pocit bezpečí a pohody i proto, že místní svou zemi zkrátka milují a pomáhají ji rozvíjet. Sami přitom čerpají energii z jejích krás. Chodí po horách, kempují na pláži nebo pořádají pikniky se západem slunce. V Salale je to na opalování od října do května, kdy se teploty pohybují okolo 30 stupňů. Oblast totiž přes léto zkrápí vydatné deště, které vybarvují přírodu do sytých barev. 

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments