Archiv

Velikonoční nákupy v Německu lákají. Stále se to vyplatí, pochvalují si Češi

Sivákovi vyrazili do Německa za nákupy z Kamenického Šenova na Děčínsku. Kromě běžného nákupu potravin se chtěli také připravit na Velikonoce. V košíku proto nesměla chybět čokoládová vajíčka. „Stojí zhruba 45 korun, tedy skoro stejně jako u nás,“ poznamenali.

Z nákupů se vyplatilo možná jen maso a za zajímavou cenu bylo také prémiové máslo. „1,5 kilogramu kotlet vyjde na 250 korun,u nás je 220 korun za kilo,“ dodali. „Měli jsme nasměrováno do Drážďan na velikonoční nákup. Něco velikonočního pro vnoučata, některé věci jsou levnější, my to máme jako takový výlet,“ dodal Milan Sivák

Spíš jako výlet než jako seriózní nákup berou cestu do Německa také další turisté z Česka. Odjíždějí sice s plným kufrem, spíš ale kvůli širšímu výběru než že by ušetřili. „Cenově to vychází už úplně stejně jako v Čechách, ale rozhodně je to kvalitnější. Potraviny jsou tady stejně, hygiena je tady levnější ještě i teď,“ řekli čeští zákazníci v anketě televize Nova. „My jedeme hlavně pro potraviny, jogurty, kvůli lepší kvalitě,“ dodali další.

[chooze:article;value:547745]

​Ušetřit se dá hlavně na tom, co je v akci. Třeba v Česku proslavená oříšková pomazánka. Velké balení Nutelly v sousedním Německu vychází na 75 korun, což je polovina toho, kolik stojí u nás.

Zásoby na velikonoční pečení si ale raději udělejte doma v Česku. V Německu potraviny zlevňují výrazně pomaleji a třeba dříve výhodná mouka už tak výhodná není, koupíte ji tam za 21 korun, což je plus mínus stejně jako u nás.

Navíc je třeba připočítat také cenu dopravy, autem z Prahy to vyjde na tisícovku, vlakem je to okolo šesti stovek za osobu.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments