Archiv

Za dvě hodiny letu v teple. Tuhle destinaci ještě Češi neznají

[chooze:gallery;value:34999]

​Turecké město Bodrum se nachází u Egejského moře. „Je to vlastně západní pobřeží Turecka, kam doletíme zhruba za 2,5 hodiny, což je poměrně krátká letová vzdálenost. Egejské moře je nádherné, průzračné, vidíte ryby a je tam krásné pobřeží. Bodrum má i nádherný a zajímavý podmořský život,“ popsala Pátek.

Bodrumu se občas přezdívá malé Řecko. „Je to kvůli tomu, jak to tam vypadá. Bodrum má menší hotýlky a krajina je velmi podobná Řecku. Vlastně, kdybyste tam přijeli a nevěděli byste, že jste v Turecku, dost možná byste si řekli, že jste v Řecku. Ta atmosféra tam prostě taková řecká je, hodně věcí Řecko připomíná, třeba poklidné vesničky s bílými domečky,“ vysvětlila.

[chooze:article;value:543077]

​Destinace to není sice úplně neznámá, ale Češi tam podle ní často nejezdí. Na dovolenou tam jezdí často i Turci samotní, ale také Středoevropané, Francouzi a Angličané. Turci městu přezdívají turecké Saint-Tropez, hlavně kvůli přístavu.

Hlavní sezóna tam je od května do září. „Bodrum by mohl uchvátit spoustu dalších cestovatelů hlavně proto, že to ještě není tak zprofanovaná destinace a není to zatím přeplněné turisty. Některé lokality jsou trochu klidnější a odloučené, v centru města ale zase najdete spoustu barů, klubů a podobně,“ řekla obchodní ředitelka.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments