Archiv

Zadrželi 11 podezřelých z útoku v Moskvě. V autě jim našli zbraně i pasy

V sobotu dopoledne podle agentury TASS oznámil ředitel FSB, že zadrželi 11 lidí včetně dvou údajných útočníků, kteří mají mít na svědomí páteční útok v koncertním sále Crocus City Hall. O postupu měl údajně informovat i ruského prezidenta Vladimira Putina. 

Poslanec Státní dumy Alexander Khinshtein ještě předtím informoval, že v autě podezřelých nalezli útočné pušky AKM a pasy občanů Tádžikistánu. „Podle předběžných informací byl Renault, ve kterém podezřelí jeli, objeven v noci u vesnice Chatsun v Brjanské oblasti. Vůz na žádost strážců zákona nezastavil a pokusil se ujet,“ napsal na kanálu Telegram.

[chooze:article;value:547723]

Policisté tak vůz začali pronásledovat, museli po něm i střílet. Auto se nakonec převrátilo. „Jeden terorista byl zadržen na místě, zbytek zmizel v lese. V důsledku pátrání byl přibližně ve 3:50 odhalen a zadržen druhý podezřelý. Po zbytku pokračuje pátrání,“ popsal. Informace o dalších devíti zadržených se objevila v sobotu dopoledne. 

Pachatelé měli střelbu v koncertním sále rozpoutat v pátek okolo šesté hodiny večer našeho času. Útočníci v maskovaném oblečení měli vtrhnout o objektu a začít střílet. Podle svědků zazněl i výbuch.

Tamní média původně hovořila o 12 obětech, během několika hodin se jejich počet vyšplhal na nejméně 93. Mezi mrtvými má být i několik dětí. Příčinami úmrtí byla střelná poranění a otravy zplodinami ohně. Útok si vyžádal také minimálně 146 zraněných. K činu se přihlásil Islámský stát.

Rusko v sobotu těsně uniklo občanské válce. V Moskvě panuje nejistota, říká Just:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments