Archiv

Záhada fotografií královské rodiny vyřešena. Můžou za to William a Harry

Místo toho, aby královská rodina využívala pro rodinné snímky královské fotografy, většinou si je fotí sama. Bývalý královský fotograf tvrdí, že oba princové jsou dokonce „posedlí kontrolou“ nad fotografy, píše deník Mirror. Podle něj ale tento přístup královské rodiny může vést k různým problémům a poukázal na nedávný snímek princezny Kate s dětmi, který na instagramu zveřejnili William a Kate. Protože fotografie rozpoutala vlnu spekulací a lidé ji považovali za podvrh, princezna Kate přiznala, že fotku upravila. 

I přesto ale bývalý zaměstnanec paláce Williamovi i Harrymu vyjádřil sympatie. Bratři prý podle něj bulvární fotografy přímo nesnášeli, a své děti před nimi proto chtějí chránit. „Je to hodně kvůli tomu, že William a Harry jsou šílenci, co se týče fotek jejich vlastních dětí. Vyrostli v nenávisti k bulvárním fotografům za to, že honili princeznu Dianu, a tak měli tendenci stejnýma očima koukat i na královské fotografy,“ vysvětlil. 

Královská rodina už prý královské fotografy využívá jen na dokumentování oficiálních akcí nebo zahraničních cest. Rodinné snímky si pak její členové často fotí sami nebo využívají své vlastní fotografy. Princezna Kate například vždy osobně fotí své děti a snímky potom tradičně zveřejňuje u příležitosti jejich narozenin.

[chooze:article;value:546899]

„Takže až na výjimky už královské fotografy, kteří se zabývají jejich každodenními oficiálními povinnostmi a všemi zahraničními cestami, aby pořizovali i rodinné fotografie, nevidíme. Místo toho si fotí děti sami nebo si vyberou vlastního fotografa,“ uzavřel.

Právě bulvární novináře princ Harry dodnes obviňuje ze smrti své matky. „Myslím si, že jednou z nejtěžších věcí, se kterou se musím smířit, je to, že lidé, kteří ji pronásledovali do tunelu, byli ti stejní lidé, kteří ji fotografovali, když umírali na zadním sedadle auta,“ svěřil se v dokumentu pro BBC v roce 2017.

Princezna Diana zemřela při autonehodě v Paříži poté, co se její řidič snažil několika fotografům ujet. V podnapilém stavu ale nezvládl řízení a narazil do jednoho z pilířů v tunelu. Princezně bylo tehdy pouhých 36 let.

Světové agentury stáhly upravenou fotku princezny Kate. Selhání jejího týmu, hodnotí Koukalová:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments