Archiv

Zákazníky oblíbeného supermarketu děsí nové pokladny. Odhalí úplně všechno

​Australští zákazníci potravinového řetězce Aldi jsou zděšení. Nelíbí se jim velké obrazovky nad samoobslužnými pokladnami, na kterých se promítá to, co vidí bezpečnostní kamera. Jeden z nakupujících je na sociální označil za „invazivní“, píše portál Daily Mail.

Obrazovky jsou téměř tak velké jako monitory na pokladnách, a jsou na nich vidět skutečně téměř veškeré detaily na tvářích zákazníků. Lidé s tím nesouhlasí, přestávají se podle svých vyjádření v prodejnách cítit komfortně. Na sociálních sítích projevují velkou nespokojenost. 

Řada z nich ve svých příspěvcích klade zásadní otázku: „Proč je tak velká? Vše, co skutečně potřebují, je skener a nápis, nepotřebují ani obrazovku,“ zlobí se.

[chooze:article;value:544874]

​“Nenávidím tuto obrazovku na pokladně. Nechci vidět sám sebe, když si chci koupit pár věcí,“ rozčiluje se jeden ze zákazníků v příspěvku na facebooku.

„Obvykle chodím k pokladně s obsluhou, ale když mám v košíku jen pár věcí, nechci čekat ve frontě na placení, tak zvolím samoobslužnou pokladnu. Ale proč musí být ta obrazovka tak velká?“ ptá se další diskutující. Někteří dokonce tvrdí, že jsou mnohem větší než v prodejnách jiných australských řetězců. „Nesnáším to, nechci vidět svůj ošklivý obličej, který vypadá jak h*vno, když zjistí, jak rychle roste cena pěti položek,“ přidal jiný. 

A lidem se křiví obličej nejen při cenách. „Ještě horší je, když máte šaty nebo tričko s velký výstřihem a předkloníte se, abyste mohli naskenovat čárový kód,“ popsali další.

[chooze:article;value:541998]

Našli se ale i zastánci velkých monitorů. „Také je nenávidím, ale v dnešní době se tolik krade,“ napsal nakupující v Aldi. „Pokud je to, co musí firma udělat pro to, aby uchránila své zásoby, tak se to neliší od instalace kamer na vašem soukromém pozemku,“ přidal se jeden z diskutujících.

Samoobslužné pokladny zavedl řetězec loni například v Německu. V jedné z prodejen je museli ale záhy odstranit. Přišlo se totiž na to, že někteří zákazníci zabalili své zboží, dobře ukryli a odešli bez placení, napsal portál money.pl.

Aldi je německý diskontní řetězec, který má po celém světe přes 12 tisíc poboček. V minulosti plánoval otevřít své obchody také v Česku, zatím se tak nestalo. 

Kvalita potravin stále není dobrá. Štáb TV Nova vyjel na kontrolu (3/2024):

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments