Archiv

Zeman se ozval z nemocnice. Splním vaše přání a z politiky neodejdu, napsal

Bývalý prezident Miloš Zeman (79) se nechal slyšet, že nehodlá odejít z politiky. „Vážení a milí spoluobčané, vám všem, kdo jste mně popřáli krásná přání, abych se uzdravil, za tato přání velice děkuji. Rozhodl jsem se, že vaše přání splním, a že neodejdu z české politiky, ale že se budu snažit i nadále být s vámi, s vašimi starostmi a s vašimi potřebami, jako prostý český občan Miloš Zeman. Ještě jednou vám děkuji!,“ vzkázal prostřednictvím příspěvku na facebooku.

Miloš Zeman skončil v pražské motolské nemocnici ve čtvrtek minulý týden. Jeho mluvčí Jiří Ovčáček tehdy pro TN.cz uvedl, že zdravotní obtíže souvisí i s diabetem. Ještě den před hospitalizaci Zeman pracoval ve své kanceláři v Praze 6.

[chooze:article;value:546571]

Bývalému prezidentovi lékaři v nemocnici odstranili krevní sraženinu a provedli takzvanou angioplastiku tepen. „Došlo k obnovení prokrvení a rozvoji takzvaného reperfuzního syndromu, který se projevuje otokem končetiny. Tento stav byl hned v rámci první operace řešen fasciotomiemi,“ uvedla v pondělí mluvčí nemocnice Pavlína Danková.

„Jedná se o naříznutí krytů svalů s ponecháním nářezů do doby, než dojde k ústupu otoku,“ doplnila mluvčí. Nářezy je nutné pečlivě a pravidelně ošetřovat, než je půjde opět uzavřít. 

V pondělí se také sešlo lékařské konzilium , které konstatovalo, že u Zemana podařilo obnovit prokrvení jeho nohy. Bývalá hlava státu spolupracuje při rehabilitacích. Stále ale podle lékařů není jasné, jak dlouho v nemocnici zůstane. 

Další informace k zdravotnímu stavu Miloše Zemana má nemocnice sdělit ve středu.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments