Archiv

Zemřela významná tvář slovenských médií. Jardovi bylo teprve 44 let

„Některé nekrology se píšou příliš brzy. Toto je ten případ. Ve středu 20. března zemřel ve věku 44 let novinář a dlouholetý šéfredaktor deníku Korzár Jaroslav Vrábeľ,“ informoval o jeho smrti deník Korzár na svém webu ve čtvrtek dopoledne.  

Po Vrábeľovi zůstala manželka a dcery. „Zůstalo po něm prázdno v redakci i v rodině. Manželce, dcerám a dalším příbuzným vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ stálo v prohlášení.

V Korzáru začínal Vrábeľ v roce 1998. Nejprve v něm působil jako sportovní redaktor a později jako redaktor zpravodajství. Za své investigativní články získal také několik celoslovenských novinářských ocenění. V dubnu 2016 se stal šéfredaktorem deníku a tuto funkci zastával až do své smrti.

[chooze:article;value:547408]

Pro celý tým Korzára byl prý nejen kolegou, ale také neúnavným rádcem a přítelem. „Každý z nás je nahraditelný. Jaro ne. Byl to mozek a srdce naší redakce. A právě to jeho srdce nás všechny zradilo,“ uvedla webeditorka Korzáru Klaudia Jurkovičová. Ačkoliv přesnou příčinu jeho smrti deník nezveřejnil, z jejích slov lze usuzovat, že možná zemřel na zdravotní komplikace související se srdcem.

„Byl skálou, o kterou jsem se vždy mohla opřít. Vy, kteří jste ho znali, víte, o koho jsme přišli. Vy, kteří ne, máte čeho litovat. Za celý svůj život jsem nepoznala pracovitějšího, čestnějšího a vzácnějšího člověka, než byl on. To prázdno, které po něm zůstalo, už nikdy nic nevyplní,“ uzavřela.

Podobně na něj vzpomínají i ostatní kolegové. „Jeho talent byl tak pronikavý, že už po pár dnech psal články pro velkou redakci. Vedle novinářské práce jsme spolu studovali na univerzitě. Jeho extrémní poctivost a svědomitost se naplno projevovala i tam. Nikdy nepolevil ani ve škole, ani v práci a do obou povinností se vrhal s totálním nasazení,“ svěřil se ředitel zpravodajství Peter Jabrik.

Jeho padouši uhranuli každého. Zemřel slavný herec Emmet Walsh:

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments